Duurzaamheid in balans

Duurzaamheid is een begrip dat misschien ver van u afstaat.

Maar het begrip “duurzaamheid” is juist zo mooi.

Duurzaamheid begint namelijk bij u zelf. Wandelen of sporten in het Zoelense- of Ommerense Bos, zwemmen op ’t Eiland van Maurik, of fietsen over de dijken.

De frisse Burense lucht inademen, is goed voor lijf en leden. Daar begint de menselijke duurzaamheid.

Maar ook het afval op een juiste manier scheiden en onnodig energieverbruik vermijden, draagt bij aan een duurzamere wereld.
CDA Buren streeft naar een realistische en betaalbare duurzaamheid. 

Meer laadpalen op openbare parkeerplaatsen, zonnepanelen op bijvoorbeeld de dorpshuizen, maar ook het stimuleren van het isoleren van woningen.
Alternatieven zoeken voor duurzame energie en daarbij rekening houden met ons mooie groene en schone buitengebied. Met ruimte voor vrijheid.

Samen kunnen wij werken aan een schonere leefomgeving want

Samen zijn we Buren!
  • Pilot kleine windmolens

    Volgens CDA Buren een uitgelezen kans om in het buitengebied je bedrijf duurzamer te maken. Voorzien in je eigen energie door gebruik te maken van een kleine windmolen. Natuurlijk moet dit in combinatie met zonnepanelen, de wind waait niet altijd en de zon schijnt niet altijd, een goede mix is dus heel belangrijk. Gemeente Buren had de kans om in een pilot te kijken naar de mogelijkheden, ware het niet dat Gemeentebelangen en VVD besloten dat ze toch niet gediend waren van kleine windmolens. Nu is de organisatie hard aan het werk geweest, zijn 12 ondernemers/inwonersgroepen al hard bezig geweest met kijken of ze dit willen en heeft EcoBuren er tijd en moeite in gestopt. Veel mensen aan het werk dus, voor uiteindelijk geen pilot. Een beetje raar, concludeert Monique Bettink-Pierik in het interview hierover met SRC.

    Interview terugzien? Dat kan via https://fb.watch/bpA7ebWTqn/